18 november 2009



Anab.
____________
Den som kan tala om hur man får bilderna större än så här i bloggen får en lussebulle.

4 kommentarer:

db sa...

Sweet.
Man ska gå in under Layout, sen under Redigera HTML. Där kan man ändra några siffror, exakt vilka det är vet jag inte. Men Mattias har testat och fått det funka. Fast han använder sig av Flickr nu vet jag, fråga han hur det funkar vetja =)

/DB

fredrik jalhed sa...

Jag vet exakt hur! Du laddar upp dina bilder via picasa, som alla har som har blogspot, tror jag. Där inne klickar du sedan på bilden du laddat upp, titta till höger där de finns lite olika saker att välja bland, men det du ska bry dig om är "Länka till det är albumet" Du klickar på det, då kommer det upp en meny där du längst ner kan välja storlek på bilden, välj största (800 px om den bild just laddat upp är 800 px, 600 px om den bild du laddat upp är 600px osv) Sedan kopierar du texten under "bädda in bild". Du gör sedan ett inlägg i blogspot och går in under layout och väljer Redigera html, där klistar du in länken. Sedan återgår du till "Skriv" istället för "Redigera html". - Done!

Observera Dennis att du hädanefter måste ladda upp dina bilder via picasaweb, för att kunna få länken du kopierar in i "Redigera html". Glöm inte att välja största storleken heller!

Lycka till!

Internet-Cliff sa...

Det fungerar precis som fred säger. Men jag använder Flickr. Sen är man väl tvungen att ändra om i mallens htmltjosan? Googla runt lite så hittar du nog något =)

fredrik jalhed sa...

Mattias har rätt. Jag glömde nästan det viktigaste. Du måste inte i Layout och redigera HTML, det är alltså bloggens layout, inte inläggets. Där letar du upp följande och fyller i samma som nedan:

#outer-wrapper
width: 1024px;

#main-wrapper {
width: 810px;

Sedan ska det gå. Hejhå
Freddie